Bezglutenowe serowe z truskawkami

Składniki

Kostka do pieczenia Kasia 100 g

mąka bezglutenowa 2 szklanki

proszek do pieczenia bezglutenowy 2 łyżeczki

Mleko 50 ml

Cukier 150 g

Twaróg 150 g

Jajko 1 szt

Truskawki 400 g

 

cukier trzcinowy do posypania 1 szczypta

. Krok1 Kasię odmierz za pomocą podziałki na opakowaniu i rozpuść w rondelku.

Krok2.Jajko roztrzep z mlekiem i wymieszaj z przestudzoną Kasią.

Krok3. Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia, wlej płynne składniki i całość wymieszaj.

Krok 4: Ciasto wyłóż na podsypany mąką bezglutenową stół, dodaj twaróg i zagnieć ciasto.

Krok 5. Formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż lekko rozwałkowane ciasto.

Krok 6. Truskawki umyj osusz, usuń z nich szypułki i rozłóż na cieście. Posyp cukrem trzcinowym. Piecz około 35 minut w 180 st.C