Bezglutenowe serowe z truskawkami
- bez kategorii
- 07 czerwiec 2018
- Super User
Składniki
Kostka do pieczenia Kasia 100 g
mąka bezglutenowa 2 szklanki
proszek do pieczenia bezglutenowy 2 łyżeczki
Mleko 50 ml
Cukier 150 g
Twaróg 150 g
Jajko 1 szt
Truskawki 400 g
cukier trzcinowy do posypania 1 szczypta
. Krok1 Kasię odmierz za pomocą podziałki na opakowaniu i rozpuść w rondelku.
Krok2.Jajko roztrzep z mlekiem i wymieszaj z przestudzoną Kasią.
Krok3. Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia, wlej płynne składniki i całość wymieszaj.
Krok 4: Ciasto wyłóż na podsypany mąką bezglutenową stół, dodaj twaróg i zagnieć ciasto.
Krok 5. Formę o wymiarach 22x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do formy przełóż lekko rozwałkowane ciasto.
Krok 6. Truskawki umyj osusz, usuń z nich szypułki i rozłóż na cieście. Posyp cukrem trzcinowym. Piecz około 35 minut w 180 st.C